De vraag “wat is mijn verzameling waard?” is een veel gestelde vraag. Logisch, want na jaren verzamelen kan het tijd worden dat het van de hand gedaan moet worden. Of u heeft een verzameling geërfd en besluit het te verkopen. De beste prijs is gewenst. Hoe krijgt u het beste geld voor uw waar?

Wat is mijn verzameling waard?

Het is heel moeilijk om de waarde van een verzameling zonder getraind oog en een vat vol kennis vast te stellen. De waarde wordt bijvoorbeeld bij postzegels voornamelijk grotendeels bepaald door vraag en aanbod. Elke postzegel en munt heeft zijn eigen waarde.

De waarde van een postzegel is afhankelijk van

– De conditie van de postzegel
– De zeldzaamheid
– Bijzondere marktomstandigheden
– Is de postzegel postfris of is hij gestempeld?
– Is de postzegel of het poststuk voorzien van een zeldzaam stempel?

De waarde van een munt is afhankelijk van

– De conditie van de munt
– De zeldzaamheid
– Bijzondere marktomstandigheden
– Het materiaal
– De leeftijd

Verzameling verkopen; 3 tips

Met deze drie tips heeft u de grootste kans van slagen als u uw verzameling wenst te verkopen.

1. Geef nooit uw verzameling mee, als u niet op kantoor bent geweest

Het zal niet de eerste keer zijn dan een “expert” een verzameling meeneemt om te taxeren en er vervolgens met de buit vandoor gaat. Geef daarom nooit uw verzameling mee als u niet weer wie de taxateur is én waar het kantoor gevestigd is.

2. Bij twijfel vraag een second opinion

“Een relatief groot postzegelkantoor in de Randstad bladert door mijn 7 boeken binnen minder dan 10 minuten. De taxateur slaat zelfs sommige pagina’s over. Vervolgens zegt hij letterlijk: Nee, er zit niks tussen, ik bied €20”, vertelt een klant ons.  Gelukkig kwam vroeg hij een second opinion en kreeg er vervolgens €100 voor, omdat er een aantal mooie munten bij zaten. Heeft u het onderbuik gevoel dat het niet klopt, vraag een second opinion aan. Zo weet u ook of de waarde van de taxateur in de richt zat.

3. Heeft u een mooi exemplaar?

Overweeg het veilinghuis én het netwerk van uw taxateur. In sommige gevallen weet de taxateur wel een goede klant die er een mooie prijs voor wil betalen. Daarnaast kan uw taxateur ook uw waar bij een veilinghuis inbrengen. Lees hieronder meer over het verkopen via de veiling.

Veiling

Postzegel- en muntenveilingen bieden de mogelijkheid om verzamelingen te kopen of te verkopen. Op een veiling voor filatelistische en numismatieke waar, wordt het kavel aan de hoogst biedende toegewezen. Bent u ervan overtuigd dat u de postzegels voor een leuk bedrag kan verkopen? Neem vrijblijvend contact op en we taxeren uw verzameling. Indien gewenst kunnen we er ook een koper voor vinden of zelfs inbrengen bij een aan ons gelieerd veilinghuis.