Wat is mijn verzilverd bestek waard? Bron foto: Kringding

Veel mensen hebben teveel bestek. In alle eerlijkheid is het een frustatiepunt van mijn collega, Alex. Talloze diverse soorten bestek. ‘Een overblijfsel van zijn studentenperiode’ zegt hij dan. En als daar dan een noodlottig overlijden bijkomt, is daar altijd bestek bij gemoeid. Wat moet je ermee? In ieder geval een gratis taxatie of zelf verzilverd bestek verkopen.

Verzilverd bestek verkopen in Den Haag

Woont u toevallig in Den Haag en wenst u uw verzilverde bestek te verkopen, dan komen we met plezier een kijkje nemen. We komen aan huis of spreken af op een gewenste locatie en bekijken de verzameling. Op basis van de grootte van de verzameling en de gehalte van verzilverd bestek doen we een bod.

Wat kosten een taxatie voor verzilverd bestek.

In het geval dat u alleen een waardebepaling wil rekenen we kosten. Met name in het geval als men het graag in een veilig omgeving doet. Ook bieden we taxaties aan voor grote hoeveelheden, maar helaas niet gratis. Wanneer we kosten maken voor het reizen, rekenen we voorrijkosten. De kosten voor taxatie aan huis zijn voor het eerste uur gratis, daarna bedragen de kosten €22,50 per uur. Deze kosten zijn exclusief de voorrijkosten.

De voorrijkosten zijn locatie afhankelijk.

  • Een taxatie bij ons op kantoor* is gratis (m.u.v van bovenstaande situatie of waardebepalingen voor de verzekeraars/erfenissen).
  • Binnen Zuid Holland is het €0,35 per km met een starttarief van €17,50.
  • De aangrenzende provincies bedragen €0,35 per km met een starttarief van €75.
  • De provincies daarbuiten gaan tegen een tarief van €0,35 per km met een starttarief van €150.

Dit doen we omdat we benzine- en onderhoudskosten maken en we onze tijd ook waardevol vinden. Als je dit zou vergelijk met andere organisaties zijn we hier erg onderscheidend. Deze starten veelal pas vanaf €225.

Wat biedt DVG voor verzilverd bestek?

Verzilverd bestek verkopen | bron foto: Kringding

Het bepalen van de waarde van verzilverd bestek is gebaseerd op de gehalte van het zilver. Sommige bestek bevat meer zilver dan anderen. Bij de waardebepaling categoriseren we het bestek op gehalte. Op basis daarvan varieert de inkoop van €4,50 tot €10 per kilo. Alleen de verzilverde messen zijn hierop de uitzondering. Een mes heeft namelijk geen zilver aan de snijzijde. Dit komt omdat het mes anders te zacht wordt en niet goed snijdt. Dit heeft als resultaat dat er weinig zilver in een mes zit. De inkoop van een kilo verzilverde messen (met uitzondering van vis- en botermesjes) is €0,50 per kilo.

Het komt vaak voor dat het niet loont om ons alleen voor verzilverd bestek langs te laten komen. Gelukkig kunnen we ook sieraden, munten, postzegels en andere verzamelwaardige objecten taxeren en inkopen.

Heeft u antiek bestek, dan gelden er andere regels.

Antiek bestek is vaak van zilver. Op het moment dat het ouder zilver is (te herkennen aan de zilvermerken), kan dit meer opleveren dan alleen het zilver. In dit geval bemiddelen we voor u. U kunt dan meer verdienen dan alleen te verkopen voor de zilverprijs.

We hebben een bijzonder groot netwerk; van particulieren landkaart verzamelaars tot internationale veilinghuizen. Op basis van uw verzameling kunnen wij adviseren waar u uw verzameling het beste kwijt kan. Wij verdienen op de kant van de koper. Deze mensen of organisaties nemen uw verzameling over of veilen het voor u. Omdat wij hierin bemiddeld hebben krijgen wij van de koper een percentage. Dit betekent dat wij er ook bij gebaat zijn om uw verzameling tegen zo een hoog mogelijke waarde van eigenaar te laten wisselen. Daar zit onze meerwaarde. Wij kunnen deze partij voor u vinden en hierin bemiddelen.

Direct een afspraak maken voor verzilverd bestek?

Wilt u weten wat de waarde is van uw verzilverd bestek? Wilt u het hoogst haalbare krijgen voor uw verzameling? De Vetten & Govers taxeert en adviseert gratis. Neem direct vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak!


* Sinds corona hebben we ons kantoor opgeheven, maar we maken vaak gebruik van het vergaderzalen van diverse hotels. We kijken welke locatie het best schikt voor zowel u als ons.